Ξεκινήστε με την εφαρμογή GPRS

1. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό στην πλατφόρμά μας http://gprs.gr

Δειτε πως

2. Κατεβάστε την εφαρμογή GPRS από το Google Play, το App Store ή το Windows Store.

3. Ανοίξτε την εφαρμογή στο κινητό σας.

4. Εισαγάγετε το email με τον οποίο εγγραφήκατε και τον κωδικό πρόσβασης που λάβατε.

5. Κάντε κλικ στο πλαίσιο “Να με θυμάσαι” εάν δεν θέλετε να πληκτρολογείτε τα διαπιστευτήριά σας κάθε φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή και πατήστε στο κουμπί Σύνδεση.

Αυτό ήταν. Μπορείτε τώρα να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή GPRS για να εντοπίσετε τα οχήματά σας.

Γρήγορη εκκίνηση

Μετά την είσοδο στην εφαρμογή εμφανίζεται η σελίδα με τον χάρτη.

Κάθε βελάκι αντιπροσωπεύει ένα όχημα. Όταν είναι κόκκινο, το όχημα είναι σταματημένο και όταν είναι πράσινο, είναι σε κίνηση (μπορείτε να αλλάξατε τα χρώματα στις ρυθμίσεις). Όταν το όχημα κινείται αφήνει πίσω του μία πράσινη γραμμή, που είναι το ίχνος του οχήματος από τις τοποθεσίες που πέρασε.

Μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες του οχήματος πάνω στον χάρτη, πατώντας επάνω στο βελάκι. Αν ξαναπατήσετε πάνω στο βελάκι, τότε το παράθυρο με τις πληροφορίες εξαφανίζεται.

Στο δεξί πάνω μέρος της εφαρμογής υπάρχει ένα menu, από όπου μπορούμε εύκολα και γρήγορα να επιλέξουμε τον χάρτη της επιλογής μας.

Στο αριστερό μέρος της οθόνης υπάρχει μία κάθετη μπάρα με εικονίδια. Με τα σύμβολα + –  ρυθμίζουμε το επίπεδο ζουμ του χάρτη. Με το εικονίδιο που έχει σχήμα βελάκι, επιλέγουμε αν θέλουμε τα οχήματά μας να απεικονίζονται στον χάρτη η όχι.

Πατώντας στο εικονίδιο μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις ομάδες των οχημάτων.

Πατώντας στο εικονίδιο μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα δεδομένα τις live κίνησης των δρόμων στον χάρτη (η λειτουργία αυτή υποστηρίζεται μόνο από χάρτες google maps).

Αρχική οθόνη

Υπάρχουν 6 εικονίδια στην αρχική οθόνη της εφαρμογής, που αντιπροσωπεύουν διάφορες λειτουργίες. Πατώντας πάνω στο εικονίδιο Manual μεταφέρεστε στις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής, ενώ πατώντας στο εικονίδιο Αποσύνδεση, αποσυνδέεστε απο την εφραμογή.

Πατώντας στο εικονίδιο Χάρτης στο κυρίως μενού, θα μεταφερθείτε στην οθόνη του χάρτη, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τα οχημάτά σας.

Πατώντας στο εικονίδιο Συσκευές στο κυρίως μενού, θα μεταφερθείτε στην λίστα με τα οχήματά σας. Εδώ μπορείτε να ελέγχετε ταυτόχρονα την κατάσταση όλων των οχημάτων σας.

Όταν το εικονίδιο είναι πράσινο, η συσκευή έχει σήμα GPS

Όταν το εικονίδιο είναι πορτοκαλί, η συσκευή έχει μόνο σήμα κινητής τηλεφωνίας

Όταν το εικονίδιο είναι γκρι, τότε η συσκευή είναι αποσυνδεμένη

Όταν το εικονίδιο είναι μπλε, τότε βλέπουμε το όχημα στον χάρτη

Όταν το εικονίδιο είναι γκρι, τότε το όχημα δεν εμφανίζεται στον χάρτη.

Πατήστε στο εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού για να επιλέξετε πολλαπλά οχήματα που θέλετε να ακολουθήσετε στον χάρτη. Ο χάρτης αυτόματα κεντράρεται ώστε να περιέχει όλα τα επιλεγμένα οχήματα και όχι μόνο ένα.

Δείχνει γενικές πληροφορίες για τα οχήματα, την τοποθεσία τους καθώς και την κατάσταση των αισθητήρων της συσκευής. Πατώντας το εικονίδιο πίσω μεταφέρεστε στην αρχική οθόνη.

Πατώντας στο εικονίδιο Γεγονότα μεταβαίνετε στα γεγονότα/ειδοποιήσεις. Εδώ μπορείτε να δείτε τις ειδοποιήσεις και τα γεγονότα που έχουν συμβεί π.χ είσοδος – έξοδος γεωφράχτη, αφαίρεση μπαταρίας κτλ. Πατώντας πάνω σε ένα γεγονός, μετάφερεστε αυτόματα στον χάρτη, στο σημείο που έγινε αυτό το γεγονός. Στο δεξί πάνω μέρος της οθόνης μπορείτε να επιλέξετε τον αριθμό από το γεγονός που συνέβη.

Πατώντας στο εικονίδιο Ιστορικό μεταφέρεστε στην αναζήτηση ιστορικού του κάθε οχήματος. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε από ποιο όχημα θέλεετε το ιστορικό της διαδρομής, την ημερομηνία και την ώρα αλλά και το που σταμάτησε, πόσες στάσεις έκανε καθώς και τυχόν γεγονότα που συνέβησαν κατά την διάρκεια της διαδρομής. Πατώντας Προβολή μεταφέρεστε στο ιστορικό ενώ πατώντας Πίσω πηγαίνετε στην κεντρική οθόνη.

Αν έχετε επιλέξει να δείτε το ιστορικό, θα δείτε το ιστορικό παρακολούθησης κάθε οχήματος με τα γεγονότα και τις αναφορές στάσεων. Στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης, μπορείτε να επιλέξετε τον χάρτη της αρεσκεία σας. Υπάρχουν 3 εικονίδια στο κάτω μέρος της οθόνης.

1. Επιλέγοντας το εικονίδιο Γράφημα θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη. Μπορείτε να επιλέξετε να δείτε το γράφημα της ταχύτητας του οχήματος αλλά και των διάφορων αισθητήρων επιλέγοντας το από το εικονίδιο Ταχύτητα. Με τα εικονίδια <> μεταφέρετε το γράφημα αριστερά και δεξιά ενώ με τα + – κάνετε ζουμ μέσα η έξω.

2. Επιλέγοντας το εικονίδιο Διαδρομή θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη

Εδώ μπορείτε να δείτε πληροφορίες για την διαδρομή του οχήματος τις στάσεις τη διάρκειά τους κτλ. Πατώντας πάνω σε ένα γεγονός μεταφέρεστε στον χάρτη, στο σημείο όπου έγινε αυτό.

3. Το εικονίδιο Απόκρυψη εξαφανίζει το ιστορικό.

Πατώντας στο εικονίδιο Έλεγχος Συσκευής στο κυρίως μενού, εμφανίζεται η οθόνη ελέγχου εντολών των συσκευών σας, σε περίπτωση που επιθυμείτε να στείλετε κάποια εντολή στη συσκευή σας. Με το εικονίδιο πίσω μεταφέρεστε στην αρχική οθόνη.

Πατώντας στο εικονίδιο Ρυθμίσεις στο κυρίως μενού, μεταφέρεστε στο μενού με τις ρυθμίσεις. Εδώ μπορείτε να κάνετε διάφορες ρυθμίσεις αναλόγως των προτιμήσεών σας. Με το εικονίδιο πίσω μεταφέρεστε στην αρχική οθόνη.

Θέλετε να διαβάσετε τις οδηγίες του προγράματος;

Οδηγιες χρησης προγραμματος